Guess Of Honour

Thursday, July 21, 2011

untunglahhhhh

..Assalamualaikum and evening guys :)

Heyy, tetibe dapat hidayah nak mengupdate blog malam ni. Tah kenapa tah tetibe je dapat idea nak tulis blog. Well, idea ni datang tanpa diduga, kan?

Ok, here we go. Korang perasan tak sejak kebelakangan ni kan ramai antara kita teens lah especially, suka guna ayat untunglahhhh~
Contohnya macam ni :

UNTUNGLAHHH ada orang sayang kannnn?


UNTUNGLAHHH ada banyak friend request tiap-tiap hari..


UNTUNGLAHHHH ada ramai peminat..


UNTUNGLAHHH tuu, UNTUNGLAHHHH ni dan banyak lagi..


Well, frankly speaking aku pun addicted dengan bahasa tuu, entah kenapa rasa macam dah jadi trend dah skrg ni guna bahasa macam tu. Hummm, apa relevannya guna bahasa cam tu ek? Kalau asyik untung je,siapa yang ruginyaa? Haaaa, penah tak korang sume ngan aku fikir??

Errr, tahlahh aku tak penah fikir pun. Sapa yang mula-mula cipta eh bahasa untunglahhh ni? Entahhlah, aku just ikut perkembangan semasa.

Kalau korang perasan kan, bahasa melayu kita makin lama makin rosak. Dengan bahasa untunglahh, dengan bahasa ewwww nyelahh. Banyak lagi sebenarnya. Cuba kita tengok bahasa dulu-dulu, sopan je.
Contonhnya :

Maafkan kekanda, adinda..


banyak lagi contoh sebenarnya, just malas nak type je. Memang banyak perbezaan kan duu dengan sekarang ni. Hishhh hishhh hishhh, kanak-kanak zaman sekarang ni, suka je nak rosakkan bahasa sendiri kan. Well, renung-renungkan dan fikir-fikirkan, Selamat beramal.

1 comment:

kuzer miyo said...

ko try la bhse klasik . .
ngeh3