Guess Of Honour

Thursday, June 30, 2011

double nervous breakdown

..Assalamualaikum guys!!

What's up dude? Hehe. Tetibe bajet hiphop pulak dah mamat sorang ni. Hehehe. Dah demam sikit dah. Nahh, just joking lah.

Huh..?? You guys must be wondering kan, double nervous breakdown? Apahal pulak budak ni tiba-tiba je.
Memang betul pun. Tangan mula rasa sejuk, menggeleletar semua tuu. Luckily tak jad apa-apa pulak macam tutttt ke. Heheh. *censored okay.

Tadi kat kelas ada dua presentation. Yang first tu untuk kelas BEL, more like a public speaking to me. Fuhh, nasib baiklah pilih tajuk senang, kalau tak memang sedaplah aku menggeletar sorang-sorang kat depan kelas tadi. Alhamdulillah, Allah permudahkan jalan aku. Yessss!!

Second round pulak, memang presentation betul-betul depan semua orang. A group work taw. Nasib baik menjadi. Overall it was an okay performance. Isi dan pengolahan yang berjaya. Thanks for making it works guys!! Hehehe. Type laju-laju sebab lepas ni nak terus masuk tido. Mata dah luyu, kuyu dan yang sama waktu dengannya.

Enjoy reading guys. Bye^^

Tuesday, June 28, 2011

demam bermula

..Assalamualaikum guys!!

Dah makan ke belum? Harap-harap dahlah ye. Aku baru lepas lunch tadi dengan classmates makan nasi bungkus je pun. Rutin harian budak universitilah kan. Seperti biasa.

Korang dah dengar lagu Hazama ngan Nera yang baru tu? kalau belum, korang dengarlah nanti ea, best sangat lagu tuu. No regrets punyelahh. Haih, sehari dua ni busy je memanjang beb. Tak sempat nak blogwalking ke blog kawan-kawan. Nak post entri pun dah jarang dah, yelah sebab tak ada masa kan. So, kenalah faham situasi ni.

Ok, nak story sikit pasal kejadian semalam. Semalam ada perjumpaan kelab debat taw. I went for it. Yess!! It was best and awesome. Walaupun baru first time kan. Not bad actually. Yeah, for some reasons. =.=
We had a debate yeaterday, memang kecohlah bilik debat tu dengan budak-budak debat yang memang kecoh ni kan. Haha.

Aku ni sikit punya malu nak debat semalam, bayangkan dah berapa lama aku tak debat, tiba-tiba je semalam kena debat. I was like huhh? Nervous system breakdown for a while. Ketar-ketar. Cuak. Semua ada. The best part is, haha bila aku cakap je semua sorak macam apa tah. Haih =.=
segan kot. Haha.

Ok, yes semalam jumpa ramai sangat kawan baru. Yess!! The whole club thingy really help me a lot especially when it comes to things like speaking. I like to join all this activities. Best sangat. Looking forward for the next meeting.

p/s : sekarang boleh post entri sebab tak ada class, kejap lagi pukul 4 baru ada class. Haha.

Oklah, setakat ni je dulu kay. Nak pegi ulang kaji jap subjek lepas ni. Haha. Kalau kena soal karang, memang masaklah aku.

Bye^^

Monday, June 27, 2011

kerana kau kujadi begini

..Assalamualaikum and hi peeps^^

Long time dah tak membebel kt sini. Ada banyak sangat halangan. I really mean it. Heeee~
ok, sekarang ni memang a perfect timing untuk post something kat blog yang tek seberapa ni.

Well, I'm kinda like addicted dengan lagu baru hazama taw tak. I don't know why, tapi lagu dia memang sedap didengar and ada maksud yang sangat-sangat mendalam. Lagu nera pun best jugak dengar. Okay, lagu Hazama tajuk dia "Cinta Teragung". It's a bit like cerita dari kecil sampai besar. Lagu nera "Hatiku milikmu" is about orang yang kecewa dalam percintaan.

Well, i'll let you guys hear the song ea. Jap nak cari lagu tuu.

ok, ni lagu hazama.


ni pulak lagi nera.

Enjoy listening peeps to their new songs!! serious best. I'm addicted dah dengan lagu depa ni. Sure korang tak menyesal dengarlah. I bet it!!

Oklah, setakat ni je dulu ea. lepas ni ada group discussion pulak. Bye^^

Sunday, June 26, 2011

Apa pun tak boleh

..Assalamualaikum semua^^

Semalam dah penutup, baru hari ni nak post. Hahaha. Pretty much of a lame kid are you? Yeahh. Tak delah. Don't have much time to update.

Ok. Fine. Jambu tak menang semalam. Tapi, serius wa cakap, jambu memang terbaik dari ladang. Jambu tetap di hati walaupun Sepah menang. Jozan pun tak kurang hebatnya. Nabil pun best jugak. Well, indeed semua finalist ada kelebihan masing-masing.

Ok, bye^^
*nampak sangat aku tak de idea nak tulis apa kan. Nanti kalau korang rajin, bagi aku idea ea nak tulis apa. Heeee~

Friday, June 24, 2011

MUET

..Assalamualaikum everyone!!

How's your day? Is it better? Hope it will yawww. Today I want to tell you all something that just happened during class.

Heyy, today we had a listening practice for MUET. Well, if you guys are wondering what MUET is, I'm gonna reveal it to you guys. MUET is the short form of Malaysian University English Test. So, well yess. Every university students, matriks students and also form 6 students are taking this paper which will determine how well you are in english. One thing about MUET is that it does not only involve writing, but it also involves speaking, reading and listening as well.

Back to the story guys!!
Well, what we did was the listening practice ONLY for today and yet it gives us the shiver and worries to face the real exam. Well, what we need to do was to hear the sound played by the CD and try to jot down as much info as we can, I manage to jot down a bit, luckily. But then, the reader in the CD is yet too fast to pick up. I was like trying to pick up what he said, and I'm starting to get blurred.

Humm, that thing make me come to my sense. I really need to do a lot of practices of listening. For the head start, I shall try it by listening to the songs first, preferably english songs to get the hang out of it. Once I'm okay with that, I shall continue with the proper MUET listening skills.

Whatever it is, we won't know untill we stop trying. I'll try my best to do that. Insya-Allah. Practice makes perfect. Ok guys, I think that's all for now, see you guys later.

p/s : I'm going home tomorrow. Hehehe.

Bye^^

Tuesday, June 21, 2011

sebulan di USA

..Assalamualaikum dan selamat malam semua^^

Notice yesterday's post? Yeah, that headache thingy. Well, alhamdulillah praise be to Allah I'm all fine right now. And I'm ready to start sharing stories to you guys!!

First and foremost, I would like to apologize because of yesterday's promise. Yelah, janji nak post awal pagi, tapi tak dapat sebab hal-hal yang tak boleh dielakkan. Sorry ye kepada sesiapa yang ternanti-nanti.*Ayat macam blog kau ada pembaca setai sangat kan? Blahlah kauu..

Yeahhhh!! Nampak title tu?? Dah sebulan aku kat USA kot. Akhirnya dah macam-macam yang aku lalui, walaupun baru sebulan dekat sini bergelar seorang pelajar. Perasaan aku ea. Macam-macam ada. Bercampur-baurlah kata orang. Walaupun baru sebulan tapi aku rasa USA ni bestlah kan. Tempat aku belajar juga.. USA tu sebenarnya singkatan untuk UiTM Shah Alam je. Nak nampak komersial, so gunalah USA tuu. Jangan salah faham ye. Kalau korang sebut USA banyak-banyak nanti bolehlah jadi doa, mana taw Allah makbulkan. Aminnn!! dapat juga merasa belajar sana degree nanti, ye tak?

Assignment? Humm, ada yang dah siap dah. Hehehe. Nasib baiklah tak dapat banyak sangat assignment. Well, yes!!

Sampai sinilah ye. Bye^^

Monday, June 20, 2011

sakit kepala =.=

..Assalamualaikum peeps ^^

Notice the title? Yes, I'm having a headache right now. Tah napa tiba-tiba je sakit kepala hari ni. I'm lucky enough not to have any assignments that need to pass up tomorrow, or else I'm done for it.

Yelah, what do you expect kalau orang sakit kepala? For sure I'll be sleeping on my bed je kan. Nak legakan sakit kepala tu. Yeah, tomorrow is my biggest day. Wanna know why? I'll let you guys know early in the morning cause I'll be posting early morning. Bolehlah, esok kelas start at 10.30.

Again, sekarang ni still sakit lagi, tapi tak seteruk tadi. Whatever it is, lepas ni I need to take my medication before going to sleep.

Ok, that's all for now guys and girls. Have a wonderful nite. Bye^^

Sunday, June 19, 2011

the apprentice

..Assalamualaikum peeps and stalker!!

It's been a long time since I last posted here. Rindulah nak blog. Akhirnya, selepas sbulan barulah boleh berkata alhamdulillah sebab boleh online and nak blog tiap-tiap hari guna laptop sendiri. Yeah!! I like it!!

The apprentice. Korang penah tengok tk citer ni. Donal Trump tu. Best en citer ni. Sebenarnya titile tu saje je nak letak, takde kaitan pun dengan apa yang aku nak blog kat sini. *cehh, bajet nak buat gimik pulak kau ni enn.

Saje nak share sikit yang sebenarnya kitorang budak asasi ni baru je dapat elaun dari kerajaan taw. Adalah dapat sikit duit tu. Alhamdulillah dapat juga, kalau boleh lepas ni lega sikit sebab dah boleh guna duit tu ak beli banyak benda, especially books la. That is priority.

Janganlah nak bazir duit sangat en beli benda yang bukan-bukan nanti kesian parents kita risaukan pasal kita. Kalau parents yang loaded tu, takpelah. Bagi parents yang sederhana tu, berjiat-jimatlah ye. Bak kata orang tu, ukur baju di badan sendiri kan. *ceramah pulak aku kan?

Okay dah stop. Tak nak buat korang annoying baca blog ni pulak. nanti aku kena ban pulak. Tak nak aku. Okaylah guys, nanti kalau ada masa i'll update my blog ye. Oh ye, sebelum terlupa thanks for the new stalker sebab sudi singgah blog n walaupun tak seberapa en, tak pe I'll try my best to update you the best event yeah.

This is for now, I'm signing off. Bye guys^^

Friday, June 10, 2011

It's my LIFE

..Assalamualaikum and hallow people!!

It's been a week since I last posted anything on my blog. Dah berhabuk dah blog ni. Traffic pun makin kurang. mana taknye, wifi coonection pun macam tutttt. Describe it yourself. Wait till I get my hand on the broadband, sure ada je yang nak di blogkan. Haha. Kejam kan?

Okay, second week of lecture just ended. Lots of things happened during the second week. Umm, no class, no class and no class. Hehe. Kejam en? Tak adalah. There's time when there are no tutorial classes as our tuto class starts at the third week or next week. Humm, mesti lagi penat kan? Sebab time tak ada tuto pun letih semacam je. Kalau ada, lagilah. Huh.

still smiling : )

Well, university life is indeed challenging. Lots of things that we really need to look into things very carefully like choosing friends, doing assignments and a lot of important thing. My lecturers are all BEST!! Thumbs up for them. Yeah!! I really like them all!!

Hopefully I get the same lecturer for the second sem too. Really looking forward to start the class. I feel awkward blogging right now because it's been a long time since I last last blogged.

My roomate was awesome!! Their cool. Yes!! I spend much time hanging around with all my roomate. It's best there. My classmate is awesome too! Everything is awesome there. Nothing is boring there.

I think that's all from me for now. I have no idea what to blog. Haih =.=

Bye, Nite^^

Saturday, June 4, 2011

Are you ready KIDS??

..Assalamualaikum peeps and stalkers!!

Hi you all! I've one new follower. Come on and let's check out her cool blog!! Just click HERE. She make one special entry for me. Want to see it? Click HERE.
*Bajet je budak sorang ni enn, baru sorang je nak buat special entri kat kau tuu

Okay, tadi pegi jalan-jalan, actually I am still book shopping at around KL to find one more book. It's really hard to find that book. I don't know why is it. Nasib baiklah tadi pegi dengan ibu. Ada teman sikit, kalau tak memang buntu akal aku tak taw nak pegi mana lagi.

Pegi cari mula-mula around KL tu je, lepas tu terus pegi sampai Midvalley sebab kat situ ada MPH yang agak besar. Cari punya cari, tak ada pun. Haih =.=
Napalah susah sangat nak cari.

So, masa tengah jalan-jalan kat dalam Mid tuu, nampaklah replika kapal Pirates of The Caribbean tu. yelah, sekarang kan tengah demam cerita tuu. So, sempatlah snap gambar-gambar sikit dekat sana. Nak tengok boleh, tapi jangan jeles ye. Heeeee :P

bahagian sisi kapal, besar taw : )

bahagian depan kapal : )

tugu kapal!!

lagi bahagian kapal : )

kepala sapalah yang kena pancung tuu..

canon ball!!

woww!! harta karunn..

logo pirates!!

skeleton king!!

Yang tu jelahh gambar-gambar yang sempat di snap tadi, sekejap je ada kat sana. Sorry, kalau kualiti gambar tak cantaik sangat sebab snap guna camera phone je. Hahaha!!

Ok, setakat ni jelah dulu ea entri untuk hari ni.

Bye^^








Friday, June 3, 2011

I'm addicted to YOU

..Assalamualaikum to all.

Hi there. It's been a while since I last posted lots of entries in this blog. I'm sure some of you miss my writing, doen't it? *Perasan je budak ni

Okay, this evening I went book shopping at KL. I went to Pustaka Mukmin and also Pustaka Minerva searching for all the reference books.



Ok, fine. Obviously I'm borrowing all the pics from Mr. Google. Thanks there Mr. Google : )

Ok, that is not the major thing that I want to blog about it now. The main thing that I want to blog is about something that is really I'm fond of now. She's the music to my soul and she also completes my life now. *Err, does that sounds aweful to you? Well, if yes just ignore it.

Nehh, cut that out. I know ramai yang dah menyampah baca ayat-ayat orang yang konon-kononnya bajet jatuh cinta ni. Actually, as I was searching for all the law books, and I came across one book entitled "SETENGAH BERISI, SETENGAH KOSONG".

Obviously, buku ni bukannya pasal cawan air ok. Hahaha. *Gelak sorang-sorang walaupun tak kelakar.
This is a motivational story book. It's funny and I really like all the story eventhough I just read until the fourth chapter only. I think of buying this type of books as it really help me to feel kinda relaxing after studying. Well, I suggest that you guys should read this book.

This is the book : )

So, you guys should check on this book. I really like this book. I'm giving the book a rating of 10 out of 10. Heee~

Ok, bye guys!!

Thursday, June 2, 2011

let's recap

..Assalamualikum and greetings everybody!!

Guess what? The first week of the lecture is over. I had enough of walking here and there. Yeah, although it was tiring but it was indeed fun after all. A new experience.

kesian budak ni, letih sampai bantai tido kat kabinet

I would like to apologize to all my friends and readers *bajet ramai je because I did not have much time to update my blog since this is the first week of my lecture, but then I'm trying my best to still write something in it. Something is better than nothing, rite?

Ok, let's recap of some interesting things that happens during my first week of class. I get to know a lot of new people. Fresh new. It's like the first time meeting. Umm, the most unforgettable event was the accidental debate sesson during the intermediate english class. Ok, I seriously don't want to talk about it now.

Well, after that incident I get to know all my classmates well, they started talking and chatting to me after that. Jangan salah anggap, I'm not the type who likes MENCAPUB!! That is so not me. Tak pasal-pasal start dari incident tu semua orang panggil aku mr. pharmacist dah. Malas nak bagitaw kenapa. Bagi yang taw tuu, jangan nk gatal-gatal heboh kat semua orang.

Well, mata dah sangat berat untuk pandang screen laptop dah. I think sampai sini jelah ea. Sorry for the kecelaruan bahasa. Type entri dengan sangat-sangat cepat sebab dah lama tak update blog ni.

macam nilah muka aku, but with NO FUR!!

Ok, bye ^^