Guess Of Honour

Wednesday, February 23, 2011

result SPM

...assalamualaikum, dah lama x post bende yang merapu and meraban kat blog nih.. haha..
post hari ni berkisar tentang result SPM yang tengah kecoh disembangkan oleh ahli2 politik..
cewaaah, saje jee.. heeee.. sebenarnye yang kami semua SPM candidates ni tgh takut gilerrrr.. bukan apa, dahlah official date tak taw bila result keluar, pulak tu ada yang kata hujung bulan nih.. lagilah.. tiket tak beli lagi.. macam mana nih?? haha, jawabnya, aku amik result time bukan hari yang ramai orang amik laaa..
kalau sekolah kat ngan rumah, xpelah..
aku sekolah kat balik pulau, nun jauh di utara..
haih..
cakap pasal result nih, korg sume teringan tak nak result gempak cam gambar kat bawah ni??
cube usha sikit.. haha.. best ouh kalau dapat..

tapi, korg abaikanlah ye pengetahuan moral and bahasa cina tu.. hehe, gamba ni just cut and paste je..
haha, teringan nak tengok slip macam tu, nama aku..
wah, mesti aku bangga, cikgu bangga, yang paling penting sekali, parents aku bangga.. tu lah impian aku..
haha.. apa2 pun, aku dah berusaha sehabis baik, dapat apa2 pun aku terima dengan hati terbuka jelah..
apa orang kata, prepare for the worst..

ha!!, lupa nak bagitaw, ibu ada kawan kat majlis peperiksaan malaysia, dia kata nanti nak tanya bila result keluar, nanti i will roger and out you guys kalau dapat apa2 info kay..
haha, esok keje pagi..
minggu ni last kerja, semalam dah hantar notis seminggu berhenti kerja a.k.a resignation letter..

Tuesday, February 22, 2011

Jangan Guna Perkataan 'SALAM"

JANGAN GUNAKAN PERKATAAN "SALAM"

بِسْــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

SIAPA YANG MENGGUNAKAN PERKATAAN "SALAM"? apakah maksud disebaliknya??

Maka berpalinglah (hai Muhammad) dari mereka dan katakanlah:"Salam (selamat tinggal)".

Kelak mereka akan mengetahui (nasib mereka yangburuk). (QS. 43:89)

baik gunakan,,,ASSALAMUALAIKUM atau ASSALAMUALAIKUM WARAHMATULLAH HIWABARAKATUH...

Ilmu utk dikongsi bersama. Sekadar peringatan untuk semua rakan-rakan muslim yang lain.

Pagi semalam saya dengar radio ikim (91.50 fm). Ustaz Zawawi ada cerita tentang sunnah Rasulallah s.a.w. Antara yang dibincangkannya ialah tentang bab cara memberi salam.

Menurut ustaz Zawawi Yusof, Baginda SAW memberi salam dengan lafaz“Assalamualaikum” dan menjawab salam dari para sahabat baginda dengan salam yang lengkap iaitu “Waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh”

Ringkasnya, baginda SAW akan ;Beri salam dengan ucapan - “Assalamualaikum”

dan…Jawab salam - “Waalaikumussalam warahmatulallahi wabarakatuh”

Lagi satu, perlu diingatkan juga semasa menjawab salam,

saya dengar ramai orang jawab salam dengan ucapan yang tidak tepat.

Jawab salam yang betul ialah ;
“WAALAI KUMUS SALAM”dan bukannya yang selalu saya dengar iaitu ;

“WAALAI KUM SALAM”

Apabila kita ingin berkirim salam pada orang lain, hendaklah kita berkata

“Kirim salam, assalamualaikum pada ASHREE ye” contoh lerr…

Dan bukannya : “Kirim salam kat ASHREE yer”

Dan jangan pula memandai-mandai tambah perkataan seperti ” Ko tolong kirim salam maut kat dia yer“.
Statement ini walaupun dalam nada bergurau, tapi ia adalah menyalahi syariat dan berdosa, walaupun sekadar gurauan!

Selain itu, janganlah kita menggantikan perkataan “Assalamualaikum” dengan“A’kum” dalam sms atau apa sekalipun melalui tulisan.

Jika perkataan “Assalamualaikum” itu panjang, maka hendaklah kita ganti dengan perkataan “As Salam” yang membawa maksud sama dengan “Assalamualaikum”.

Sesama lah kita memberitahu member-member yang selalu sangat guna shortform“A’kum” dalam sms ataupun email. Perkataan ‘AKUM‘ adalah gelaran untuk orang-orang Yahudi untuk orang-orang bukan yahudi yang bermaksud‘BINATANG‘ dalam Bahasa Ibrani.

Ia singkatan daripada perkataan ‘Avde Kokhavim U Mazzalot’ yang bermaksud ‘HAMBA-HAMBA BINATANG DAN ORANG-ORANG SESAT‘.

Jadi, mulai sekarang jika ada orang hantar shortform “A’kum“, kita ingatkan dia guna “As Salam” kerana salam ialah dari perkataan “Assalamualaikum“.

* Jangan guna “Bye” kerana“Bye” adalah jarum sulit Kristian yang bermaksud “Di Bawah Naungan Pope.”

* Jangan guna “A’kum” kerana“A’kum” bermaksud “Binatang” dalam bahasa Yahudi.

* Jangan guna “Semekom” kerana“Semekom”bermaksud “Celaka Kamu.”Gunakan perkataan “ As Salam” sebagai singkatan bagi“Assalammualaikum.”

Tolong tag kepada umat Islam yang lain , untuk elakkan diri daripada membuat dosa..

Sekian, semoga ada manfaatnya



ni sebenarnya di share oleh my mom kat fb., so harap kita amalkan benda yang betul, kay..

Sunday, February 20, 2011

again..???

...Hari ni jaga kat baby, ada ramai cashier tadi, semua yang datang pagi semua dapat balik..
best, kan??
dalam best pun ada yang tak best gak..
ada ke patut, ada customer sound aku sebab harga barang baby naik??
huh?? it's not my fault pun okay..
tolong arrh, jgn asyik nak tuding jari kat orang lain, dahlah tu nak pegi complain pulak kat manager cakap aku punya service rude???
what the hell??
aku ni cashier bukannya sales assistant or promoter pun..
tampal harga is obviously not my job, aku cume scan barang and terima duit orang je..
jangan asyik nak blame orang je..
malas nak cakap orang tu bangsa apa, nanti ada yang terasa pulak, this is not the first time, dah banyak kali dah..
eventough it's not my fault pun, kita yang kena balik..
balik2 mesti cashier yang kena..
takpelah, customer always right punya pasal, memang salah kitalah, kan??
malas nak layan customer macam tu..
haaa!! I have one suggestion for you all customer yang suka complain, why don't you all buka kedai sendiri je, pastu beli barang kat kedai tu..
tak payah nak menyusahkan orang lain..
everyone would be pleased if you do that..

Saturday, February 19, 2011

aku tersentuh...

...Hari ni aku jaga kat market, datang-datang pukul 12 tadi, taklah ramai gilaa orang, but then bila nak tutup pulak baru ramai datang bayar, sibuk betullah, orang nak tutup kaunter dah.. ishhh!!!

tadi, a friend of dad cakap yang result SPM keluar 23 March ni, that means lagi sebulanlah, kan??
cakap dia boleh percaya, coz dia seorang penanda kertas SPM gak..
subject ADDMATHS lagi, subject yang aku paling takut time nak jawab,
setiap kali nak jawab soalan aku akan baca bismillah and selawat sampai dapat jawapan..
hope apa yang aku buat akan membantu..
okay, we stop about the SPM thing..

time kat market tadi, i met with one women..
dia sebenarnya ibu kepada 8 orang anak..
ramai, kan??
kesian aku dengar cerita dia sambil aku scan barang dia..
dia cakap sebulan dia habiskan duit lebih kurang 4 ribu untuk barang dapur sahaja..
mana taknya, tiap-tiap hari dia beli..
kesian aku dengar, sebak rasa macam nak nangis je..
aku memang tahan tears aku daripada mengalir je, sedih giler dgr cerita dia,
i'm sorry for you, auntie..
aku sebenarnya memang sorang yang sangat sensitif gilaaa, cepat tersentuh..
aku doakan makcik tadi akan dimurahkan rezeki dan dikuatkan semangat untuk membesarkan anak-anaknya..
AMIN...

Friday, February 18, 2011

it's official, okay..

...Today, was my one month period of working as a cashier at jusco.. after one month working , then only i realize a lot of things, not only that, i learn so many things such as being tolerant, being nice, being independence and a lot more.. working really taught me a lot of things about life..
today, i just got another job offer as a clerk at income tax office, i'm gonna fill up the form first, but someone is willing to help me get the job.. yeah!! Alhamdulillah, praise be to Allah for giving me a lot of things in the world..

anyway, i'm really jealous of all the spc students, they're really enjoying their life there, some of them are about fly to Australia.. guys, i'm really envious about you all coz u got the golden opportunity to further your study fast before anyone else, so my advise is use your time well, kay..

ca't wait for the end of the month, it's gonna be my first salary.. the full salary of me working for one month.. yeah!!
>.<

Thursday, February 17, 2011

confuse..

...sigh.. today i just got some news.. neither good or bad because I've already made up my mind, so no one can ever changed it.. wanna know it??
I got this offer letter for a course in one college, if i'm not mistaken it is fully sponsored by the government of Malaysia for march intake and another offer from one of the college which is just near my house, my dad can even send me there and it is also for march intake.. i think i'm considering the offer since i'm about to resign from my current post as a cashier at jusco.. so, this morning i got shocked again because i got another job offer as a home tuition teacher at my neighbour house.. the payment i can discussed it.. well, every job must have it's relevant payment, rite??
so, rite now I'm confuse of weather to take the offer to further my study or to be a tuition teacher..
i would like to take the offer if the course is really the course that I want, but if it's not, then i'll just say goodbye again to another offer.. what a sad ending to the offer letter..
i'm resigning from my post because i want to finish my license first, then only i'll consider working back since the university intake will only be at September after Raya, that means i'll have another seven months..
so, I've to really make the wise decision for myself..

*it's a bit far from the topic, esok, i mean 17/2/11 genaplah sebuan aku bekerja sebagai cashier kat jusco!!
weeeehooooo~
bulan ni dapat gaji penuh!!
haha..
tak sabar nak tunggu hujung bulan..

Tuesday, February 15, 2011

kerja dalam cuti

...sigh.. bila orang cuti, aku kerja, bila orang kerja aku pun kerja.. haha.. penat?? memang pun, but then nama pun kerja kan?? penat tu bukanlah satu alasan.. please!! sapa suka mengadu penat, dia tak tahan, baik jangan kerja.. wahaha.. aku bukan nak mengamuk ke apa ea.. jangan takut, i'm not going green.. huhu..

pagi tadi sebelum pegi keje, sempat tengok citer the incredible hulk.. haha.. the green monster tu.. haha..
lepas tu, tgk citer Bewitched pulak, but then tak sempat nak habiskan, masa tak mengizinkan..
isk!!
selalu je macam tu..
hari ni was supposed to be my off day, but then kena kerja sebab hari tu dah amik MC.. so like tutttt je..
tapi tak pelah kan, hari ni aku kat children.. tak ada orang pun, so duduk and bersembang jelah kerja aku..

datang kerja tadi aku dapat lollipop sempena valentine's day.. haha.. shock!! semua staf dapat.. service counter yang bagi.. aku dapat warna purple.. heart-shaped lagi.. wow!! thx to kak A yang tolong amikkan.. haha..
lepas tu, hari ni partner ngan umi lagi.. haha.. guess what?? hari ni umi bagi aku kek!!
wow!! sedap gilaaaaa... nak lagi boleh??
umi bagi semua orang kat floor.. sedapnya.. home made pulak tu..
it's a chocolate cake..
thx umi!!

bila time nak balik je, mesti customer ramai.. haih, aku pelik bin ajaib betullah..
kenapa tak datang beli awal-awal?? lepas tu, bila counter dah tutup, mulalah nak memekak.. kata tulah, nilah..
 U DID NOT CAME AT THE RITE TIME!!!! PAHAM..
TIME KORANG DATANG, KITORG DAH NAK BALIK..
rasa macam nak cakap macam tu je dengan last minute shopper ni, tapi..
customer always right..

dahlah time nak tutup counter tu cash register pulak buat hal..
aduyai.. nasib baik elok balik lepas repair.. fuhhhh, lega gilaaaaaa...

esok aku kat market, dahlah cuti maulidur rasul, confirm ramai orang en..
kena buat mental & physical preparation ni..

sebelum aku terlupa, selamat menyambut maulidur rasul kepada semua muslim dan muslimah!!

Sunday, February 13, 2011

*sigh..

...Guess what?? hari ni aku jaga kat market.. and you know what?? suddenly bila pukul 11 je, customer tiba-tiba jadi ramai gilaa~ cam apa tah.. kami semua memang kelam-kabut.. yelah, mana taknye cashier agak sikit and the customer was queing up like what?? panjang gilaa line tadi, dari depan kaunter cashier sampailah ke belakang..  kami semua memang buat kerja cepat gilaaa, nak kejar masa plus dengan customer yang sangat ramai lagi, memang what the tuttt.. pertengahan bulan pun still ada ramai customer tadi, kat market tak hairanlah, people was like finding groceries for their kitchen kan??
kat semua department pun macam tu juga.. pelik gilaaa aku.. haha..
never mindlah..

bila bailk kerja je, another 2 offer letter came.. but then, bila buka, again another course yang memang aku tak minat langsung, so it is officially has been rejected.. again??
offer letter was like menimbun kat rumah.. I'm not saying that I'm not being grateful towards what I get, but then I do want the best out off all of it, I'm not demanding, okay.. setiap orang layak dapat apa yang mereka inginkan and  so do I.. haha, berfalsafah pula.. okay, I'm sleepy, gotta go now!!
esok, i work at the evening shift..

Saturday, February 12, 2011

today was a fairytale.. :)

...Weeehoooo, today was really a fairytale..guess what?? hari ni aku rasa hari kerja yang paling best kot..
entahlah kenapa.. huhu..really enjoying my working time sekarang, but I'm not a workaholic eah.. haha.. Don't ever called me that..I hate it.. I'm working just to gain some experience je.. hari ni jaga kaunter Nicole..sebab kaunter tu sebelah ada banyak baju jenama Nicole..mahal gilerrr..but still, ada orang beli evethough tak ada sale.. no wonder la, I guess shopping ni dah jadi daily routine rakyat malaysia, kan??
every single day mesti ada customer datang shopping.. Dah kaya sangat ke?? huhu..

nevermind, I'm not trying to be busybody, just a piece of my mind. bagus jugaklah ada customer, kalau tak memang cashier macam aku akan jadi bosan sebab tunggu customer.. hemm, bukan setakat cashier je, Sales assistant, promoter pun akan rasa bosan juga.. kan???
to me, yes!!!!!! definitely..

hari ni balik pukul 6.30 ptg sebab ada partner ganti, so happy minggu ni hari-hari dapat balik pukul 6.30 petang, kira cam ganti minggu lepas punya time lah,kan?? last week was a very tiring week for me, coz every single working day confirm balik malam, haishhh, penat?? tak payah cakap.. balik je, cari katil terus.. haha..

hari ni jaga kaunter dengan seorang cashier yang dah lama kerja, nama dia Z, tapi kami semua panggil dia Umi, dia seorang ibu kepada 9 orang anak.. wow!! mesti penyabar, kan??
just imagine, 9 orang anak?? how can she handle that?? kalau aku, adik yang 2 orang ni pun, hish.. haha, it's not what you think okay?? I'm a good brother la.. the very caring and responsible one..
masuk bakul angkat sendiri ow~
haha..

Umi memang mesra, banyak juga yang kami bualkan tadi, haha.. dia taw banyak benda, bagus jugalah nak ajar aku yang still hijau ni kan?? haha.. definitely.. apa-apa pun, esok will be a tiring day coz esok aku kat market.. dahlah sunday, kat market lagi, memang patahlah kaki & tangan aku.. but then, nasib baik ada partner pukul 6.30 ptg, bolehlah balik esok, kalau dia datang, kalau tak, OT lagilah aku esok..

okay, bye, tak larat nak post panjang-panjang.. Watching cerekarama with ibu, adik, acik, nenek and all my cats.. haha.. sangat cute..

Friday, February 11, 2011

rejected.. again??

...well, this is not about i rejected girl in my life okay..
haha, believe me, obviously i never ever get in puppy love, i mean i still have a longer and brighter future awaits me..
it's like this, sebenarnya in this few days, i seriously get a lot of offer letter, believe me..
A LOT OF OFFER LETTER!!!
aku pun tak taw, how they get my information like my address and my handphone number..
they offered me for courses that I'm not interested at..
what a waste, kan??
dah lah fully sponsored pulak tu..
well, i'm not saying that aku ni tak bersyukur sebab tolak semua tawaran tu..
but then, course tu je yang memang aku tak minat..
so, that's why aku reject je..
theee~
so, I'll just wait until september for university intake jelah..
nak sangat2 further study in chemical engineering..
my first priority...
second is pharmacists..
and last but not least, civil engineering..
tapi, time SPM rasa macam lagi boleh buat bio dari fizik je..
haish, takut result bio lagi okay dari fizik je, then i'll have to take medic pulak..
haih, anyway just doakan yang terbaik untuk aku, kay..

nite2~
tomorrow I'm working in morning shift..

mc.. :'(

..Today was a little sad day to me.. think so, it's not so sad la, but then i do feel quite sad.. okay, stop the sad thingy.. It's like this, this morning when i woke up to go to work, my head felt so heavy till I can't even move it even for a centimeter, duhhh... it was like teruk gilerrr...
so, i decided to take an mc for today.. It was the same for last night, I felt like having a fever and also headache..
I don't know but lately i seems to have this headache-problem. I don't know why.. It all started at BP..
I always had headache, but after a while it's okay, then it came back.. i just took some panadol and then it was okay.. i tought it was the normal headache.. never mind..
we came back to what's happening today..
i called ABG F this morning informing him that i took an mc for today and did not go to work, he said it's okay, he even advised me to go see the doctor if i really don't feel okay..
so this morning i went to see a doctor to a clinic near my house, the doctor diagnosed me to have a  upper respiratory tract infection, he gave me a lot of medicine..
what?? infection..
no wonder i was having a soar throat n a really rough voice..
neh, since last week kot..
i was really...
never mind then, maybe if i take the medication accordingly, i'll be okay..
well, guys just  pray for me kay..

Wednesday, February 9, 2011

voice ohhh voice..

...Ni bukan apa, suara aku yang merdu ni..
*bajet merdu je, haha :p
suara aku serak dari hari ahad kot, entahlah tak ingat sangat..
tak baik-baik lagi..
air masak memang dah banyak aku minum..
berdoa jelah, kan??
semoga baiklah, doakan aku guys..

macam-macam karenah

...Hari ni aku jaga kat market, agak kurang oranglah, but then still penat juga.. kenapa erk??
entahlah.. kaki lenguh + takada suara.. memang satu penyeksaan gilerr..
haish.. -.-
okies, berbalik kepada cerita hari ni, aku jumpa ngan macam-macam karenah customer hari ni, ada yang cerewet lah, yang okaylah..
pendek kata macam-macamlah..
ada satu customer tu main ambil je plastik beg kat kaunter aku tanpa rasa bersalah..huh??
what's that?? buat macam aku ni tak wujud jer..
Are you blind or what??
nak je cakap macam tu. nasib baik still boleh kawal lagi kemarahan tu. fuhhhh....
customer yang okay tu memang okaylah..
aku tak cakap banyak hari ni, coz suara still tak okay lagi...
cepatlah baik, ye suara..
esok aku kerja pagi, tapi aku ada partner pukul 6.30 ptg, so kalau ye, bolehlahlah balik..
yeah!!!

Tuesday, February 8, 2011

addicted..???

...ha, ni bukannya apa, currently aku dah addicted nak dengar lagu Plain White T's yang tajuknya Rythm Of Love..
best taw lagu tu..
dulu, my friend Sharifah Nur Aina letak lagu ni dalam blog dia, sekarang dia dah remove dah..
entahlah kenapa, bila on laptop je, mesti nak dengar lagu tu..
weird?? haha..
never mind la, lagu tu nod bad juga, kan??
so, why don't you guys hear it too..

wow!! banyak giler..

...haha, hari ni tajuk post aku semuanya ada perkatann giler..
bukan apa, bahasa melayu ni kan selalu berubah, so we gotta stick to all the changes, so people takkan cakap kita ni ketinggalan zaman..
*ahakz >.<
haha, tak adalah.. berfalsafah pulak aku ni..
tadi, aku nyaris-nyaris kena overtime..
nasib baik partner aku si part-time cashier tu datang, fuhhh memang legaaa gilerrr...
haha, ha!!
yang mengejutkan aku kan, hari ni bila spotcheck sebelum balik, duit kat mesin cash register aku ada excess RM96.00..
WOW!!! banyak giler...
kan??
haha, tak pelah duit tu bole la cover kalau aku ada short nanti,kan??
apa orang kata, sediakan payung sebelum hujan.. haha..
peribahasa pulak..
ohoho..

good job mirul!!!

grrrr... geram giler!!!

...Hari ni memang aku geram giler ngan sorang Sales Asisstant tuh..
nama dia D..
*bukan nama sebenar..
nak taw x??
dahlah aku jaga kat kaunter Home Applience aka H.A
first time kot..
kami ni cashier memang tak tahu menahu pasal semua barang elektrik kat situ, ada ke patut dia pegi tinggalkan aku sorang-sorang..
hish =.="
memang rasa nak terajang dia je..
dahlah lepak dengan geng dia, ada sorang SA baru masuk..
memang SEPELET je kerja dia..
dahlah suara aku tak berapa nak merdu hari ni, so terpaksalah cakap yang dia ni menghilang..
but then, manager cari dia tadi..
PADAN MUKA KAU!!!!!

harap-harap nanti dia akan kena fire cepat2..
memang geram aku!!

Monday, February 7, 2011

duniaku

...haha, over kan title nih??
huhu, just nak bagitaw yang aku memang dah sangat selesa dengan working life ni, rasa macam sayang je nak berhenti keje, but then I have to think about my future juga, kan??
so, buatlah yang terbaik..
choose the best for my life, lagipun aku keje ni just nak cari pengalaman je..
haha..
ooopss, I nerly forgot, esok aku kerja pagi kot..
9.30 sharp i have to be in JJ..
maybe esok balik petang, sebab aku dah lama tak dapat morning shift..
asyik2 full ngan afternoon jer..
but then, Ot memang masyuklah kalau full..
kay, guys..
tata, off to bed..

wow!!!

...Petang tadi, pegilah carrefour nak beli barang dapur sikit dengan ayah, ibu & adik..
sangat2 tak sangka terjumpa dengan Aliah nadhirah, Amir Akmal dengan Aizat Haris kat Carrefour..
wow!! diorang pun keje kat situ..
guess what??
diorang pun jadi cashier juga kot kat situ..
what a coincidence, kan??
haha..
selamat bekerja guys..

Beringat sebelum kena

...Kisah kali ni berunsur pengajaran juga lah untuk kita semua ni penghuni dunia yang sementara.. acece, macam ustaz la pulak, kan? -.-
tak adalah, bukannya apa, lain kali kita kenalah prepare for the worse kan?? tak kisahlah dalam apa keadaan pun, we really have to.. bak kata pepatah, sediakan payung sebelum hujan.. haha..
lebih kuranglah, kita tak nak jadi orang yang menyesal di kemudian hari, kan??
as the saying goes, "it's no use crying over the spilt milk"..
aik, apahal banyak sangat pepatah ni??
entahlah..
*in a membebel mood..

Sunday, February 6, 2011

eh, betul ke??

...wahaha, nak taw satu cerita x??
ala, kisah ni jadi hari ahad last week, tapi lupa.. haha.. nyanyuk betul owww, baru je 18 tapi macam 81 pulak..
just nak bagitaw ni, last week aku jaga market, haha..
guest what??
aku terjumpa ngan seniwati mariani..
alaaa, mariani yang banyak berlakon cerita p ramlee tu..
haaa, dah ingat??
haha, memang tak sangka jumpa dia kat situ..
sekali pandang dia macam makcik2 yang lain..
tapi kali ke-2 barulah cam..
haha..
berborak jugalah kitorang kat kaunter tu, nasib baik tak ada customer yang sound aku..
haha..
kalau sound, aku cakap jelah dia nak minta tolong ke, apa ke..
kan?? haha :)
memang tak sangka betul..

tak sangka..??

...Assalamualaikum semua readers :)
weeeehooooooo~
hari ni rasa best gilaaaa~
tadi terjumpa ngan Ustaz Fakhrul kat Jaya Jusco..
dia beli barang untuk bakal anak dia yang akan lahir akhir bulan ni..
dah memang lama gilaaa tak jumpa ngan dia..
last jumpa time aku darjah lima, that was like 7 years ago, dan dia still ingat kat aku lagi, wow!!!
lama gilaaa tak jumpa ustaz, lama jugalah kitorg berborak tadi..
haha, tadi memang tak ada customer pun..
hari ni aku jaga kaunter baby..
huh -.-
again??
dah tiga hari kaunter aku kurang orang.. memang bosanlah, kan??
esok, aku petang lagi, jawabnya balik malamlah kan??

Saturday, February 5, 2011

teringat..

...Isk, entah kenapa tadi aku teringat kat dia.. lama jugaklah..
tak lama lagi, dia dah nak pegi jauh dah..
asyik aku je ingat kat dia, dia ingat kat aku ke tak, aku tak tawlah..
hai...

lari!!!!!

...nak taw satu perkara tak?? pasal title post nilah..
huhu, pagi tadi aku masuk pukul 12, so keluar rumah pukul 11 ;ebih, sampai lrt pukul 11.30..
acece, bajet lrt sampai awal punya pasai, aku terkejar-kejar lak arini..
dah la lambat datag, bawa lrt pula lembab cam tuttttttttt jer.. haish..
aku swipe hari ni kul 12.05..
5 minit je lewat, aku kira masuk pukul 2..
ishhh, 2 jam awal kira free je aku keje..
semua ni pasal lrt tuh..

moral of the story is:
kalau taw keje, keluarlah awal ea..
kalau tak, jadilah macam aku..

Friday, February 4, 2011

shortage... nehhhh...

...aku memang dah sangat bersyukur sekarang nih, nak taw sebab apa, sebabnya mudah jerrr, sejak kebelakangan ni, bila ada spotcheck kat counter sebelum balik jer, aku memang tak ada short langsung..
haha >.<
memang dah berbangga nih..
dulu tu adalah shortage, sekarang ni siap ada excess lagi..
wow!! aku harap aku dapat kekalkan sampai hujung bulan nih..
biar gaji masyuk lebih sikit.. haha..
baru ong maaa~

tak bersyukur..???

...First and foremost.. haha..
happy chinese new year to all chinese, may you have a prosperous new year for this year okay.. :)
haha, berbalik kepada cerita hari ni, aku keje full hari ni 10 am-10pm..
fuh, penat kerrr??
haha, hari ni mungkin x sangat kot..
guess what??
hari ni cam xde customer je, dahlah kat market..
lagilah terkejut aku..
agak boring juga tadi, tapi nak buat camana kan, dah tak ada orang, so....
chatting jelah tadi..

tadi aku jumpa kak T, tanya nak minta tukar off day hari lain bukan hari isnin, tapi dia kata hari lain semua dah full...
so, maknanya memang tak boleh, next month baru boleh..
tak pelah, mungkin bukan rezeki aku, kan??
tak pelah..

Wednesday, February 2, 2011

cashier juga??

.. haha, semalam lepas balik kerja, ayah belanja makan burger.. hoho.. sedap burger daging yang memang sedap gilaaaaaa~
pastu aku pun pergilah shell nak beli susu coklat..
nak taw tak??
aku jumpa arnie.. haha..
sekarang ni dia pun cashier juga kat shell, wow!!
what a coincidence, kan??
lagipun, dia baru je kerja..
so, baru lagi..
aku tak berapa nak perasan dia semalam..
but, bila nak bayar barulah perasan dia..

ouch!! it really hurts..

...Good morning!! sebenarnya ni post semalam, just that I'm too sleepy to post it yesterday, so i post it today since I work on evening shift.. hoho.. semalam first time masuk tengah hari kot.. memang best gilaaaa~
sekarang ni semua benda yang aku buat memang best!! haha~
nak taw x?? yesterday, my back really hurt, nak taw x kenapa??
SEMALAM AKU DUDUK KAT KAUNTER EXPRESS OKU..
kaunter tu memanglah express kan, so kena cepatlah.. obviously..
pastu yang x sedap tu, kaunter tu pendek sampai aku kena terbongkok-bongkok nak ambil duit..
memang sakit abis arr belakang aku..
haha -.-
even kak S pun cakap benda yang sama bila dia relief aku kat kaunter semalam..
tapi, semalam first time duduk kat express..
pengalaman baru!!