Guess Of Honour

Wednesday, August 24, 2011

salam perantauan

..Assalamualaikum semua :)

Haii guys and gurls semua, petang ni tetibe je mood rajin nak mengupdate blog datang merasuk pulak. Rasa nak update something kt sini.

Esok cuti. Yeayyy, akhirnya penantian nak balik rumah setelah sekian lama akan berakhir pada jam 2 petang esok. Yahooo, Ampang wait for me okayh. Hoorayyy. *padahal, setiap minggu pun aku balik rumah kan. memang kau homesick betul =.="

Ada aku kesahh ke, aku ni bukan homesick tapi EAGER gila nak raya taw tak. Hohohoho. Esok aku balik lepas speaking test. Yeahhhh, seronok sampai nak melompat dah ni. Tak saba lagi dahh :)

Wednesday, August 17, 2011

burung biru

.Assalamualaikum semua dan selamat pagi yeahhhhh!!! XD

*sumpah semangat gila budak sorng ni kannnn :P

Yeahh, hi guys. Lama dah aku tak merepak meraban dalam blog picisan aku ni kan. Still semangat bulan ramadan lagi ni. BTW, sekarang ni dah pertengahan ramadan. Maknanye, dah nak raya kan. YESS!!! makan rendang, ketupat, kuih raya and paling penting DUIT RAYA!!!

okay, you guys nak taw satu bende tak? ada banyak bende yang nak share ni, tapi malaslah nak type panjang-panjang. dari semasa ke semasa i'll update you guys ok :)

One thing je yang nak story kat you guys ni. Hehehe. Saje je :)

Korang taw tak sekarang ni kan, aku baru je bela burung biru. Hehe. Best taw. Alaaa, tak taw ke, burung biru yang suka buat buyni tweet tuu~ Hoyeahh, kalau korang teka nama burung tu tweeter memang korang pandailah kannn. 100 markah untuk korang.

Ngeee, walaupun burung nk dah dlepaskan lama, berkurun, berabad dahh, tapi aku baru je bela burung ni. Baru dapat hudayah lah katakan. Perangkap baru nak mengena kot. Hehehe.

Ehh kalau you guys nak tengok burung biru aku tuu, jomlah klik dekat SINI

Rajin-rajinkanlah diri untuk terbang bersama aku denagn burung biru aku yeee :)

Heeeee~ byeeee selamat bercuti, esok cuti nuzul quran. xde class, so tido lambatlahhhh~

Friday, August 5, 2011

selagi aku masih boleh teringat

..Asslamualaikum dan salam sejahtera.

Hai sume? Amacam posa? Ada ok tak? dah hampir seminggu kita berposa kan. Kejap je rasa. Tup tup nanti dah nak raya kan? Huhu, excited terlebihhh : D

Hari ni balik rumah sebab mengidam nak buka kat rumah. Ummm, memang sehingga menjilat jarilah, kan aku buka hari ni. Kari ikan, tempe masak sambal. Fuhhh, memang terbaik dari ladanglah kannn :)
Alhamdulillah.. Burppppppp. Heeeee~

Lepas je buka tadi, duduk jap. Almaklumlah, kekenyangan lepas buka kat rumah. Hoho. Tetiba nampak adik yang paling bonsu main mercun dekat luar rumah dengan jiran-jiran yang lain. Fuhhh, main mercun gasing, mercun lebah, bunga api. Segala bagai mercunlah yang ada kalau boleh sume nak main kan? Hoho.

Ini pun satu memori puasa yang takkan aku lupa sampai bila-bila. Dulu-dulu masa aku kecik lagi, *takdelah kecik mana pun. Lepas buka mesti main mercun jugak. Orang sembahyang terawih kat masjid aku main mercun depan rumah. Haha. Segala mercun aku main. Tup tup, sampai jari kaki aku tu macam melecur kot sebab terkena wax lilin. Memang sakitlahh kan. Perghhhh, sakit kot time tuu :'(

macam nila dulu stok mercun kat rumah..

nasib baiklah dulu luka tak sampai macam ni, kan..

Sighhh, memang rindulahh kan kalau nak ingat balik bende tu sume. Humm, sekarang ni dah besar dahhh. Tak main lagi mercun-mercun sume. Pegi sembahyang terawih pulak :)

p/s: korang tengok tak berita semalam yang ada orang 20-an cedera akibat main mercun
p/ss: esok pagi sahur dekat rumah, mmmmm *finger liking good :)

Enjoy reading peeps ^^

Wednesday, August 3, 2011

cabaran puasa

..Assalamualaikum semua :)

Entri ni surely aku type laju-laju sebab dah nak berbuka. Nasi briyani dengan ayam mask merah dah tunggu dah tuu, kang tak pasal-pasal melepas pulak makanan berbuka aku~ Lalalala *mood belagak gilaa.

Hehe, takdelahh bukan nak belagak pun sebenarnya wehh. Saje je nak bagi blog ni ada isi kan, bukan perut aku je yang berisi panuh bulan puasa ni. LOL ^^

Bulan puasa ni memang cabaran gilaa kot. Fuhhh, kelas pukul 8.30 pagi aku bangun pukul 8.15. Memang marathonlahh kan aku nak bersiap. Waktu tengah hari aku lepak dalam auditorium kat fakulti, nikmat air-cond free. Petang pulak lepas abes kelas aku terus gi bazar. Nak-nak memang nafsu makan tu tinggi kot, rasa macam nak beli semua je kot. Haha.

Malam pulak, terawih. Balik je terawih terus on FB. Sambil on Fb sambil buat assignment dengan latihan tutorial. Bolehkah? O.o
Fuuhhh, lepas tu dalam pukul 1 lebih barulah tidur, kadang-kadang tu pukul 2 kot. Haishhh, esok pagi bangun sahur pukul 4.30 pagi. Macam nilah schedule aku bulan puasa ni. memang pack kann? Kesian aku.

p/s:setiap hari aku pegi bazar ramadan, rindu masakan kt rumah kot~ sobsss, xpe, hujung minggu aku balik.
p/ss:duit aku pun melayang banyak jugak, ingatkan boleh jimat bulan pose nih. humm =.=
p/sss:selamat berbuka semua :)

Friday, July 29, 2011

memori ramadan.. sure ingat lahhh :)

..Assalamualaikum guys!!!

Haii, sedar tak sedar hari ni jumaat. Eso sabtu, lusa ahad. Tulat isnin. Ini bukan nak ajar hari kat korang ekk. Hahaha. *ketawa jap :P

Sedar tak sedar, isnin ni kita dah start puasa dah kann? tak sabar-sabar nak pegi Bazaar ramadhan beli macam-macam. Wahaha. Belum masuk lagi, dah terbayang makanan yang sedap-sedap sume tuu. Memang terliurlahh kan.

Well, cakap pasal bulan puasa ni, sure sume orang ingat dengan budak Rafique kan? Alaaa, yang diari ramadhan rafique tuu. LOL. Best kan cerita tuu? Dulu, cerita tu memang tak pernah misslah kan, sebab apa sebelum cerita tu ada pengumuman waktu berbuka, lepas tu terus je start cerita tuu. Haaa, memang aku tak penah nak misslahh kan tengaok cerita tuu. Well, Hahaha :P

Bila cakap pasal mamat rafique ni, mesti ingat lagu dia. LOL. Best kot, memang takkan lupalahh kan :)


Hahhhh!!! Nak dengar? Klik je video tuu. Memang memori ramadan.. sure ingatlahh kann :)

Thursday, July 28, 2011

ramadan bakal tiba

..Assalamualaikum dan selamat hari khamis >.<

Tak lama lagi, semua umat islam kat seluruh negara dan juga dunia bakal menyambut bulan rahmat, Bulan Ramadan Al-Mubarak. Bulan nk banyak keistimewaannya taw. Jadi korang rebutlah segala berkat bulan ni ye.

Puasa tu, puasa jugak, solat terawih jangan tinggal ye. Tadarus Quran and banyak lagi amalan sunat time bulan puasa ni. Hehehe. Aku memang tak sabar-sabar dah nak puasa, sebab apa time bulan ni kemain banyak lagi makanan2 yang sedap kan. Bazaar ramadan wait for me!!!!!

P/S: lepas puasa ni RAYA!!!!
P/SS: lepas raya dah FINAL DAHHHHH~

=.=

kbye ^^

Wednesday, July 27, 2011

final destination

..Asslamualaikum guys ang girls :)

Heee, hai everyone. Dah lama tak post tak blog ni. *Ayat cliche setiap kali post something sekarang ni kan. Well, indeed rasa macam dah takada masa untuk post dekat blog ni. Almaklumlah kerja makin banyak and many stuff to do.

Well, first thing. Ini bukan iklan percuma promosi cerita final destination ok. It's just that nak ingatkan yang masa hampir tiba dahh. Rasa macam baru je bergelag student law ni, tup tup lepas raya dah final dah. Lepas tu terus cuti sebulan. Indeed, time fly when we're having fun, kannn?

Aku rasa hidup ni memang takkan biarkan kita lalui saat-saat best lama-lama, kan? Kita just dapat go through sekejap je, lepas tu kita akan diuji dengan macam-macam lagi benda. Well, itulah lumrah hidup. *dah start bagi ceramah dah.

P/S : next monday dah puasa dahh. Mood : tak sabar-sabar :)

Saturday, July 23, 2011

angry bird bikin aku angry

..Assalamualaikum peeps :)

Goshhhh. Grrrrr. Geram nih aku. Hampir bertukar jadi incredible hulk dah depan lappy aku. Nasib baik tak bertukar, kalau tak memang hancuss le lappy aku. Mana taknye dah hampir sepuluh kali kot main level ni kat game angry bird still tak menang-menang lagi. Gerammmm sehhhhh.

click gambar untuk pembesaran

memang b$@* warna hijau tu nak mati dengan aku kot. Banyak kali aku dah susun taktik semuanya tak menjadi. Aduyaiiii =.=

Thursday, July 21, 2011

untunglahhhhh

..Assalamualaikum and evening guys :)

Heyy, tetibe dapat hidayah nak mengupdate blog malam ni. Tah kenapa tah tetibe je dapat idea nak tulis blog. Well, idea ni datang tanpa diduga, kan?

Ok, here we go. Korang perasan tak sejak kebelakangan ni kan ramai antara kita teens lah especially, suka guna ayat untunglahhhh~
Contohnya macam ni :

UNTUNGLAHHH ada orang sayang kannnn?


UNTUNGLAHHH ada banyak friend request tiap-tiap hari..


UNTUNGLAHHHH ada ramai peminat..


UNTUNGLAHHH tuu, UNTUNGLAHHHH ni dan banyak lagi..


Well, frankly speaking aku pun addicted dengan bahasa tuu, entah kenapa rasa macam dah jadi trend dah skrg ni guna bahasa macam tu. Hummm, apa relevannya guna bahasa cam tu ek? Kalau asyik untung je,siapa yang ruginyaa? Haaaa, penah tak korang sume ngan aku fikir??

Errr, tahlahh aku tak penah fikir pun. Sapa yang mula-mula cipta eh bahasa untunglahhh ni? Entahhlah, aku just ikut perkembangan semasa.

Kalau korang perasan kan, bahasa melayu kita makin lama makin rosak. Dengan bahasa untunglahh, dengan bahasa ewwww nyelahh. Banyak lagi sebenarnya. Cuba kita tengok bahasa dulu-dulu, sopan je.
Contonhnya :

Maafkan kekanda, adinda..


banyak lagi contoh sebenarnya, just malas nak type je. Memang banyak perbezaan kan duu dengan sekarang ni. Hishhh hishhh hishhh, kanak-kanak zaman sekarang ni, suka je nak rosakkan bahasa sendiri kan. Well, renung-renungkan dan fikir-fikirkan, Selamat beramal.

Wednesday, July 20, 2011

karak

..Assalamualaikum and evening guys :)

Hehe, on the cheerful mode~

Heyy, tadi baru je tengok movie karak. Aku agak ketinggalan zaman sikit, walaupun movie tu dah keluar lama dah, tapi aku ni baru ada masa nak tengok. Almaklumlahh, aku ni kan sibuk mengalahkan PM~
Lalalalala :P

Well, cerita dia oklahh. Hantu dia tak menakutkan pun. Hantu dia nampak kelakar pun ada, tahlah. Humm, yang bagi aku kesan time hantu cabut kepala tuu. Ouchhh, agak ngeri jugak bila tengok.

Sebelum tengok movie tu sempatlah update status kt FB kan~ *Nak showoff kononnyelahhh..

klik imej untuk pembesaran MELAMPAU

Cuba korang baca komen pertama tuu, lawak kot. But, it does make sense jugak. Komen yang last tu memang takde kaitan langsung. Hell yes. Tetibe nak mencapub kat wall aku kan. Hahahaha *bajet famesss pulak~

Ohhh, not to forgot dah 2 bulan aku jadi law student. Lalalalala~

Oklahh, this is for today. Nite guys^^

Monday, July 18, 2011

kill two birds with one stone

..Assalamualaikum peeps^^

Hai stalker yang hot dan mantap semua? Apa habaqqq?? Cek harap hampa baiklah nohh. Haha. Tetiba speaking utaghaa pulak dahh. Biaq pilahh kan.

Ok, harini aku just nak cerita apa yang jadi kat aku. *tak payah nak bajet hot stuff sangatlah kann, kau tu bukan artiss lima bintang pun. Ada aku kesahhh?

Heeee~ Peace. Monolog dalaman kejap. First sekali, nk ucap tahniahh kat semua student-student asasi, matriks yang dah dapat tahu resut UPU tuu. Harap-harap semangat untuk belajar akan kekal sampai dapat segulung ijazah. Aku ni akan menyusul nanti. Insya-allah.

Ok, back to the main topic guys. Hari ni aku startlah buat research assignment aku kan. Time-time buat research, memang tak sahlah kalau Mr. Google tak tolong. Disebabkan bantuan encik google jugaklah, aku dah dapat semua material untuk assignment aku tuu. So, mulai esok aku akan busykan diri menaip segala kerja aku kan. *Fuhhh, bunyi macam banyak sangat kan.

So, lepas habis menaip segala assignment aku, aku beralihlah ke FB. Bila masuk FB nampak status sorang kawan ni yang berbunyi :
ANGRY BIRD

Errrr, to be honest with you guys kan, aku tak pernah main bende alah ni. So, aku pun menggatalkan tangan aku untuk mencari game ni. Gigihlah aku cari kat google chrome, at last jumpa jugaklah dekat sini. 

Mula-mula main, macam biasa je kan. Lepas dah habis beberapa stage, amik kau. Mata ngan tangan aku melekat kat depan skrin laptop ni. Perghhh, memang layan habislah kan main game ni. Rating yang aku bagi memang 10 bintanglah. Tiptop beb!!

Hehehe, so walaupun aku still newbies lagi kan, dun worry aku akan terus berlatih untuk menajamkan skill aku melastik babi hijau tuu. Wahahaha. Nanti aku dah terer, aku nak main game lain pulak. Wahahaha. 

P/s: bilalah nak siap keje kalau asyik mengadap angry bird je kan.
P/ss : bilalah aku nak ada kemahiran reka game, aku bukannya amik course sains komputer pun.
P/sss: bilalah nak aku nak tido kalau tak habes dengan P/sssss ni kan.
P/ssss: Cik CK mintak guna trademark ea :) Jangan marah taw, Chill~

Oklah guys, nite^^

Saturday, July 16, 2011

seminggu

..Assalamualaikum stalkers^^

Heyy, dah sebulan aku tak mengupdate blog aku. dah berhabuk dah blog ni. Hahaha. Apabila virus malas berjangkit, mulalah malas nak menaip entri kan. Lagi dengan kerja banyak plus dua minguu terakhir yang teramatlah sibuk sangat tahap apatah. Kelas sampai malamlah. Apalah. STOPPP IT!!

Ok, fine. Sekarang ni aku dah start cuti. Hell yeah. Seronok. At last, seminggu bebas dari kolej. Well, sebenarnya tak jugak. Assignment pun menimbun kan. Lagi nak seronok ke? Ahhhh, persetankan semua itu, aku tak kira jugak. Whether or not, aku tetap jugak nak berseronok. Nama pun cuti kan. So be it :)

Hehehe, hari ni je aku dah buat movie marathon. Alaaa, tengok movie kat dalam laptop je pun. but, I'm planning to go to cinema, yelahhh Harry Potter 7 part 2 kan dah keluar. So, memang anticipated sangat nak pegi tengok. Hahaha.

Tadi aku just tengok Sucker Punch, Harry Potter 7 part 1, Rango, Mars need moms. Heeee~ harap tak terlebih ea. Hahaha. Nak buat macam mana kan, dah copy dalam laptop mestilah nak layan kan. Esok nak tengok apa pulak ea. Hummmmm, karak would be a good idea.

Ada yang nak join?? Heeeeee~

Oklah, sampai sini saja dulu entri kali ni ye :)

Thursday, June 30, 2011

double nervous breakdown

..Assalamualaikum guys!!

What's up dude? Hehe. Tetibe bajet hiphop pulak dah mamat sorang ni. Hehehe. Dah demam sikit dah. Nahh, just joking lah.

Huh..?? You guys must be wondering kan, double nervous breakdown? Apahal pulak budak ni tiba-tiba je.
Memang betul pun. Tangan mula rasa sejuk, menggeleletar semua tuu. Luckily tak jad apa-apa pulak macam tutttt ke. Heheh. *censored okay.

Tadi kat kelas ada dua presentation. Yang first tu untuk kelas BEL, more like a public speaking to me. Fuhh, nasib baiklah pilih tajuk senang, kalau tak memang sedaplah aku menggeletar sorang-sorang kat depan kelas tadi. Alhamdulillah, Allah permudahkan jalan aku. Yessss!!

Second round pulak, memang presentation betul-betul depan semua orang. A group work taw. Nasib baik menjadi. Overall it was an okay performance. Isi dan pengolahan yang berjaya. Thanks for making it works guys!! Hehehe. Type laju-laju sebab lepas ni nak terus masuk tido. Mata dah luyu, kuyu dan yang sama waktu dengannya.

Enjoy reading guys. Bye^^

Tuesday, June 28, 2011

demam bermula

..Assalamualaikum guys!!

Dah makan ke belum? Harap-harap dahlah ye. Aku baru lepas lunch tadi dengan classmates makan nasi bungkus je pun. Rutin harian budak universitilah kan. Seperti biasa.

Korang dah dengar lagu Hazama ngan Nera yang baru tu? kalau belum, korang dengarlah nanti ea, best sangat lagu tuu. No regrets punyelahh. Haih, sehari dua ni busy je memanjang beb. Tak sempat nak blogwalking ke blog kawan-kawan. Nak post entri pun dah jarang dah, yelah sebab tak ada masa kan. So, kenalah faham situasi ni.

Ok, nak story sikit pasal kejadian semalam. Semalam ada perjumpaan kelab debat taw. I went for it. Yess!! It was best and awesome. Walaupun baru first time kan. Not bad actually. Yeah, for some reasons. =.=
We had a debate yeaterday, memang kecohlah bilik debat tu dengan budak-budak debat yang memang kecoh ni kan. Haha.

Aku ni sikit punya malu nak debat semalam, bayangkan dah berapa lama aku tak debat, tiba-tiba je semalam kena debat. I was like huhh? Nervous system breakdown for a while. Ketar-ketar. Cuak. Semua ada. The best part is, haha bila aku cakap je semua sorak macam apa tah. Haih =.=
segan kot. Haha.

Ok, yes semalam jumpa ramai sangat kawan baru. Yess!! The whole club thingy really help me a lot especially when it comes to things like speaking. I like to join all this activities. Best sangat. Looking forward for the next meeting.

p/s : sekarang boleh post entri sebab tak ada class, kejap lagi pukul 4 baru ada class. Haha.

Oklah, setakat ni je dulu kay. Nak pegi ulang kaji jap subjek lepas ni. Haha. Kalau kena soal karang, memang masaklah aku.

Bye^^

Monday, June 27, 2011

kerana kau kujadi begini

..Assalamualaikum and hi peeps^^

Long time dah tak membebel kt sini. Ada banyak sangat halangan. I really mean it. Heeee~
ok, sekarang ni memang a perfect timing untuk post something kat blog yang tek seberapa ni.

Well, I'm kinda like addicted dengan lagu baru hazama taw tak. I don't know why, tapi lagu dia memang sedap didengar and ada maksud yang sangat-sangat mendalam. Lagu nera pun best jugak dengar. Okay, lagu Hazama tajuk dia "Cinta Teragung". It's a bit like cerita dari kecil sampai besar. Lagu nera "Hatiku milikmu" is about orang yang kecewa dalam percintaan.

Well, i'll let you guys hear the song ea. Jap nak cari lagu tuu.

ok, ni lagu hazama.


ni pulak lagi nera.

Enjoy listening peeps to their new songs!! serious best. I'm addicted dah dengan lagu depa ni. Sure korang tak menyesal dengarlah. I bet it!!

Oklah, setakat ni je dulu ea. lepas ni ada group discussion pulak. Bye^^

Sunday, June 26, 2011

Apa pun tak boleh

..Assalamualaikum semua^^

Semalam dah penutup, baru hari ni nak post. Hahaha. Pretty much of a lame kid are you? Yeahh. Tak delah. Don't have much time to update.

Ok. Fine. Jambu tak menang semalam. Tapi, serius wa cakap, jambu memang terbaik dari ladang. Jambu tetap di hati walaupun Sepah menang. Jozan pun tak kurang hebatnya. Nabil pun best jugak. Well, indeed semua finalist ada kelebihan masing-masing.

Ok, bye^^
*nampak sangat aku tak de idea nak tulis apa kan. Nanti kalau korang rajin, bagi aku idea ea nak tulis apa. Heeee~

Friday, June 24, 2011

MUET

..Assalamualaikum everyone!!

How's your day? Is it better? Hope it will yawww. Today I want to tell you all something that just happened during class.

Heyy, today we had a listening practice for MUET. Well, if you guys are wondering what MUET is, I'm gonna reveal it to you guys. MUET is the short form of Malaysian University English Test. So, well yess. Every university students, matriks students and also form 6 students are taking this paper which will determine how well you are in english. One thing about MUET is that it does not only involve writing, but it also involves speaking, reading and listening as well.

Back to the story guys!!
Well, what we did was the listening practice ONLY for today and yet it gives us the shiver and worries to face the real exam. Well, what we need to do was to hear the sound played by the CD and try to jot down as much info as we can, I manage to jot down a bit, luckily. But then, the reader in the CD is yet too fast to pick up. I was like trying to pick up what he said, and I'm starting to get blurred.

Humm, that thing make me come to my sense. I really need to do a lot of practices of listening. For the head start, I shall try it by listening to the songs first, preferably english songs to get the hang out of it. Once I'm okay with that, I shall continue with the proper MUET listening skills.

Whatever it is, we won't know untill we stop trying. I'll try my best to do that. Insya-Allah. Practice makes perfect. Ok guys, I think that's all for now, see you guys later.

p/s : I'm going home tomorrow. Hehehe.

Bye^^

Tuesday, June 21, 2011

sebulan di USA

..Assalamualaikum dan selamat malam semua^^

Notice yesterday's post? Yeah, that headache thingy. Well, alhamdulillah praise be to Allah I'm all fine right now. And I'm ready to start sharing stories to you guys!!

First and foremost, I would like to apologize because of yesterday's promise. Yelah, janji nak post awal pagi, tapi tak dapat sebab hal-hal yang tak boleh dielakkan. Sorry ye kepada sesiapa yang ternanti-nanti.*Ayat macam blog kau ada pembaca setai sangat kan? Blahlah kauu..

Yeahhhh!! Nampak title tu?? Dah sebulan aku kat USA kot. Akhirnya dah macam-macam yang aku lalui, walaupun baru sebulan dekat sini bergelar seorang pelajar. Perasaan aku ea. Macam-macam ada. Bercampur-baurlah kata orang. Walaupun baru sebulan tapi aku rasa USA ni bestlah kan. Tempat aku belajar juga.. USA tu sebenarnya singkatan untuk UiTM Shah Alam je. Nak nampak komersial, so gunalah USA tuu. Jangan salah faham ye. Kalau korang sebut USA banyak-banyak nanti bolehlah jadi doa, mana taw Allah makbulkan. Aminnn!! dapat juga merasa belajar sana degree nanti, ye tak?

Assignment? Humm, ada yang dah siap dah. Hehehe. Nasib baiklah tak dapat banyak sangat assignment. Well, yes!!

Sampai sinilah ye. Bye^^

Monday, June 20, 2011

sakit kepala =.=

..Assalamualaikum peeps ^^

Notice the title? Yes, I'm having a headache right now. Tah napa tiba-tiba je sakit kepala hari ni. I'm lucky enough not to have any assignments that need to pass up tomorrow, or else I'm done for it.

Yelah, what do you expect kalau orang sakit kepala? For sure I'll be sleeping on my bed je kan. Nak legakan sakit kepala tu. Yeah, tomorrow is my biggest day. Wanna know why? I'll let you guys know early in the morning cause I'll be posting early morning. Bolehlah, esok kelas start at 10.30.

Again, sekarang ni still sakit lagi, tapi tak seteruk tadi. Whatever it is, lepas ni I need to take my medication before going to sleep.

Ok, that's all for now guys and girls. Have a wonderful nite. Bye^^

Sunday, June 19, 2011

the apprentice

..Assalamualaikum peeps and stalker!!

It's been a long time since I last posted here. Rindulah nak blog. Akhirnya, selepas sbulan barulah boleh berkata alhamdulillah sebab boleh online and nak blog tiap-tiap hari guna laptop sendiri. Yeah!! I like it!!

The apprentice. Korang penah tengok tk citer ni. Donal Trump tu. Best en citer ni. Sebenarnya titile tu saje je nak letak, takde kaitan pun dengan apa yang aku nak blog kat sini. *cehh, bajet nak buat gimik pulak kau ni enn.

Saje nak share sikit yang sebenarnya kitorang budak asasi ni baru je dapat elaun dari kerajaan taw. Adalah dapat sikit duit tu. Alhamdulillah dapat juga, kalau boleh lepas ni lega sikit sebab dah boleh guna duit tu ak beli banyak benda, especially books la. That is priority.

Janganlah nak bazir duit sangat en beli benda yang bukan-bukan nanti kesian parents kita risaukan pasal kita. Kalau parents yang loaded tu, takpelah. Bagi parents yang sederhana tu, berjiat-jimatlah ye. Bak kata orang tu, ukur baju di badan sendiri kan. *ceramah pulak aku kan?

Okay dah stop. Tak nak buat korang annoying baca blog ni pulak. nanti aku kena ban pulak. Tak nak aku. Okaylah guys, nanti kalau ada masa i'll update my blog ye. Oh ye, sebelum terlupa thanks for the new stalker sebab sudi singgah blog n walaupun tak seberapa en, tak pe I'll try my best to update you the best event yeah.

This is for now, I'm signing off. Bye guys^^

Friday, June 10, 2011

It's my LIFE

..Assalamualaikum and hallow people!!

It's been a week since I last posted anything on my blog. Dah berhabuk dah blog ni. Traffic pun makin kurang. mana taknye, wifi coonection pun macam tutttt. Describe it yourself. Wait till I get my hand on the broadband, sure ada je yang nak di blogkan. Haha. Kejam kan?

Okay, second week of lecture just ended. Lots of things happened during the second week. Umm, no class, no class and no class. Hehe. Kejam en? Tak adalah. There's time when there are no tutorial classes as our tuto class starts at the third week or next week. Humm, mesti lagi penat kan? Sebab time tak ada tuto pun letih semacam je. Kalau ada, lagilah. Huh.

still smiling : )

Well, university life is indeed challenging. Lots of things that we really need to look into things very carefully like choosing friends, doing assignments and a lot of important thing. My lecturers are all BEST!! Thumbs up for them. Yeah!! I really like them all!!

Hopefully I get the same lecturer for the second sem too. Really looking forward to start the class. I feel awkward blogging right now because it's been a long time since I last last blogged.

My roomate was awesome!! Their cool. Yes!! I spend much time hanging around with all my roomate. It's best there. My classmate is awesome too! Everything is awesome there. Nothing is boring there.

I think that's all from me for now. I have no idea what to blog. Haih =.=

Bye, Nite^^

Saturday, June 4, 2011

Are you ready KIDS??

..Assalamualaikum peeps and stalkers!!

Hi you all! I've one new follower. Come on and let's check out her cool blog!! Just click HERE. She make one special entry for me. Want to see it? Click HERE.
*Bajet je budak sorang ni enn, baru sorang je nak buat special entri kat kau tuu

Okay, tadi pegi jalan-jalan, actually I am still book shopping at around KL to find one more book. It's really hard to find that book. I don't know why is it. Nasib baiklah tadi pegi dengan ibu. Ada teman sikit, kalau tak memang buntu akal aku tak taw nak pegi mana lagi.

Pegi cari mula-mula around KL tu je, lepas tu terus pegi sampai Midvalley sebab kat situ ada MPH yang agak besar. Cari punya cari, tak ada pun. Haih =.=
Napalah susah sangat nak cari.

So, masa tengah jalan-jalan kat dalam Mid tuu, nampaklah replika kapal Pirates of The Caribbean tu. yelah, sekarang kan tengah demam cerita tuu. So, sempatlah snap gambar-gambar sikit dekat sana. Nak tengok boleh, tapi jangan jeles ye. Heeeee :P

bahagian sisi kapal, besar taw : )

bahagian depan kapal : )

tugu kapal!!

lagi bahagian kapal : )

kepala sapalah yang kena pancung tuu..

canon ball!!

woww!! harta karunn..

logo pirates!!

skeleton king!!

Yang tu jelahh gambar-gambar yang sempat di snap tadi, sekejap je ada kat sana. Sorry, kalau kualiti gambar tak cantaik sangat sebab snap guna camera phone je. Hahaha!!

Ok, setakat ni jelah dulu ea entri untuk hari ni.

Bye^^








Friday, June 3, 2011

I'm addicted to YOU

..Assalamualaikum to all.

Hi there. It's been a while since I last posted lots of entries in this blog. I'm sure some of you miss my writing, doen't it? *Perasan je budak ni

Okay, this evening I went book shopping at KL. I went to Pustaka Mukmin and also Pustaka Minerva searching for all the reference books.



Ok, fine. Obviously I'm borrowing all the pics from Mr. Google. Thanks there Mr. Google : )

Ok, that is not the major thing that I want to blog about it now. The main thing that I want to blog is about something that is really I'm fond of now. She's the music to my soul and she also completes my life now. *Err, does that sounds aweful to you? Well, if yes just ignore it.

Nehh, cut that out. I know ramai yang dah menyampah baca ayat-ayat orang yang konon-kononnya bajet jatuh cinta ni. Actually, as I was searching for all the law books, and I came across one book entitled "SETENGAH BERISI, SETENGAH KOSONG".

Obviously, buku ni bukannya pasal cawan air ok. Hahaha. *Gelak sorang-sorang walaupun tak kelakar.
This is a motivational story book. It's funny and I really like all the story eventhough I just read until the fourth chapter only. I think of buying this type of books as it really help me to feel kinda relaxing after studying. Well, I suggest that you guys should read this book.

This is the book : )

So, you guys should check on this book. I really like this book. I'm giving the book a rating of 10 out of 10. Heee~

Ok, bye guys!!

Thursday, June 2, 2011

let's recap

..Assalamualikum and greetings everybody!!

Guess what? The first week of the lecture is over. I had enough of walking here and there. Yeah, although it was tiring but it was indeed fun after all. A new experience.

kesian budak ni, letih sampai bantai tido kat kabinet

I would like to apologize to all my friends and readers *bajet ramai je because I did not have much time to update my blog since this is the first week of my lecture, but then I'm trying my best to still write something in it. Something is better than nothing, rite?

Ok, let's recap of some interesting things that happens during my first week of class. I get to know a lot of new people. Fresh new. It's like the first time meeting. Umm, the most unforgettable event was the accidental debate sesson during the intermediate english class. Ok, I seriously don't want to talk about it now.

Well, after that incident I get to know all my classmates well, they started talking and chatting to me after that. Jangan salah anggap, I'm not the type who likes MENCAPUB!! That is so not me. Tak pasal-pasal start dari incident tu semua orang panggil aku mr. pharmacist dah. Malas nak bagitaw kenapa. Bagi yang taw tuu, jangan nk gatal-gatal heboh kat semua orang.

Well, mata dah sangat berat untuk pandang screen laptop dah. I think sampai sini jelah ea. Sorry for the kecelaruan bahasa. Type entri dengan sangat-sangat cepat sebab dah lama tak update blog ni.

macam nilah muka aku, but with NO FUR!!

Ok, bye ^^

Friday, May 27, 2011

dah habis TITIK

..Assalamualaikum semua.

Exhausted but fun. That is the suitable words describing MDS during my orientation week. Although it was a bit tiring, but indeed it is really fun being around there, being apart of UiTM.


Nak type segala benda yang terjadi memang tak laratlah, tapi serius aku cakap memang tak menyesal masuk UiTM ni. Lagi-lagi duduk dalam FUU. Fuhhhh, best tak terkata.

Orientasi dah habis, next week class start dah. Ouchh, tak saba rasanya nak sambung belajar. Nak score betul-betul and surely nak struggle sehingga habis-habisan.

Obviously macam-macam yang aku dah belajar time orientasi. Give a big round of applause to all of the abang and kakak PM they are surely the best among the best. Wa caya sama luu lahh!! thumbs up!!


Okaylah, tak larat nak type panjang-panjang sebab dah penat. So, it's done for now.

BYE^^

Friday, May 20, 2011

kebahagiaan dalam perpisahan

..Assalamualaikum semua, again =.=

Takpe bagi salam itu satu kewajipan, yang menjawab tu terima kasih banyak-banyak ye..

Sila klik butang play untuk mendapatkan mood

Esok AMIRUL FIRDAUS akan berangkat ke UiTM Shah Alam aka USA untuk melanjutkan pengajiannya dalam bidang undang-undang. Exactly Asasi Undang-Undang.


Sebelum aku mengundur diri, aku just nak minta maaf kat semua kawan aku yang aku kenal selama aku bergelar pelajar sekolah nilah ye. Again as human we do make mistakes and so do I. Harap-harap korang maafkan aku ye.


Aku doakan korang akan berjaya kat mana-mana yang korang bakal pergi nanti. What matters is that diri kita sendirilah. Jangan fikir pasal apa yang orang lain cakap kat kita sebab kita yang tentukan arah tuju kita bukan diorang. So, have a good mindset kat tempat baru nanti.

" sampai bila-bila pun kita takkan dapat puaskan hati orang lain, so the best thing is biarkan apa je diorang kata, jadikan sebagai satu cabaran baru untuk kita..."

Sekali kita bergelar kawan, sure kita akan kekal sebagai kawan sampai bila-bila, walaupun kita tak pernah jumpa antara satu sama lain sebab persahabatan itu wujud untuk merapatkan ukhwah kita. Kan? That is the main point of friendship. Especially kawan-kawan FB yang sangat baik hati nak kawan dengan aku dalam FB tuu. Thanks sangat-sangat ye!!

To all my classmates, 5F :
Korang dah jadikan tahun terakhir aku kat maktab sebagai tahun yang paling best sebab susah senang kita sentiasa bersama kan. Aku minta maaf sangat kat korang semua kalau ada yang aku terkasar ke, terbuat korang marah ke, ea. Aku sure akan rindu benda yang kita buat time kat kelas tuu. Banyak sangat memori kat situu. Semuanya akan tersimpan sebagai KENANGAN TERINDAH!!


Korang memang macam family aku time kat maktab, serius sangat-sangat. Tak tawlah macam mana nak mengharungi hari-hari kat universiti nanti tanpa korang. I hope I'll be strong there. I will always pray for your success. Selamat berjaya kawan-kawan ye. 

Korang belajar rajin-rajin ea. SPM tu cuma pembuka jalan je untuk kita. Insya-Allah kalau kita berusaha kita akan dapat apa yang kita nak. Buktikan kat semua orang yang hina kita dulu yang kita sebenarnya TAK macam apa yang diorang fikirkan ye.

Setakat ni jelah coretan aku untuk malam ni. Kalau ada masa nanti insya-Allah aku update blog ni lagi. Last but not least A MILLION THANKS KORANGGG!!

Adios, BYE ^^
Semoga kita berjumpa di puncak kejayaan =)