Guess Of Honour

Tuesday, December 28, 2010

Driving class.. huhu ;)

Merujuk kepada perkara di atas..
haha.. arini, satu lagi sejarah terukir dalam hidup aku, aku pergi kursus KPP & I'm one step ahead in getting my DRIVING LISENSE... YEAY!!!
aku betol2 suka nih, xlama lagi bole la aku drive keta.. haha..
salah satu impian lagi bakal lagi bertukar jadi kenyataan.. AMIN..
terima kasih YA ALLAH atas segalanya..

macam-macam yg terjadi time aku kat kelas kpp..
biar aku mulakan cerita ea..
ehem2..
mula-mula, bila nak bertolak tu aku agak nervous gak la, almaklumlah nak masuk kelas balik selepas aku meninggalkan tempat yg dipanggil bilik darjah..
dalam perjalanan tu, aku yakinkan hati aku yg xkan ada perkara buruk yg akan terjadi la..
sesampainya aku di sana..
register & get a thumb print to get an e-driving card..
wah!! sistem dah canggih, sumenye menggunakan sistem komputer n cap jari jer..
TAHNIAH MALAYSIA!!!
lepas register aku pergi minum memandangkan ada banyak lagi masa sebelum kelas start..
aku order milo..
xsanka makcik kedai tu masih kenal akat aku lagi, almaklumlah masa aku daftar dulu, aku minum kat situ jugak..
haha ;p
pas minum, aku tgk jam da pukul 11.20 am, ini bermakna kau tinggal lagoi 10 minit je sebelum kelas start, ayah pun suruh aku pergi dulu, takut aku masuk kelas lambat. So, aku terus habiskan air milo aku & jalan ke kelas..

dalam kelas..
macam2 jenis org yg aku jumpa..
tp, mostly sumanya budak lepasan SPM, cam aku jugak la..
xde buat apa2, so abik lesen la..
kawan aku kata, start tahun depan kalau baru register, bole amik time umur 21 tahun..
waaaaaaa!! xnak ow, da tua utk lesen, ada bnyk komitmen lagi..
haha..
humm, instructor aku masuk kelas 1 jam lmbt, kelas yg sepatutnya mula kul 11.30 ditunda sampai kul 12.30.
wah!! best.. 1 jam yg xde buat apa2..
aku duk kat dalam kelas tu senyap je, sebab aku xkenal sesiapa pun, budak maktab pun xde.. haih -.-
bila instructor tu masuk, muka dia serious giler, aku da mula membayangkan mc2 da nie..
boring class, cakap xhenti2..
mula2 dia setup pc ngn ohp..
pastu, dia bg kitorg tgk video yg kelakar..
haha.. funny siot video tu..
alangkah indahnya kalo 5 jam kursus tgk video je..
ha, itu kiranya mcm sesi mukadimah dia la..
dia bkn tunjuk video yg suka2 & xbg pengajaran, tp actually mengajar kami ttg rules kat jalan raya.
agak menarik pendekatan diorang. 5 STARS for them..
dia bagi penerangan macam2 la..
dari bab 1-bab 4.
woah, kelakar kot, belajar sambil tgk video..
aku rasa KPP ni xlah sebosan mcm yg suma org ckpkan.. huh =.='
tepat kul 2.30, dia bagi rehat sampai kul 3.30!!
wow!! lama siot..
haha.. berehat n tgk video.. input mcm sikit gler je.. BESH!!! I LIKE!!
haha :)

time rehat aku pergi makan kat gerai makcik yg sama lagi, sebelum tu aku kena queue kat toilet. huh-.-
dahla toilet ada 1 bilik jer.. kena beratur pula tu, WTF??!!
tapi, xpe.. kelas best..
so, aku pun meneruskan langkah ke gerai makan..
aku cari tempat duduk sorg, tp xjumpa.
seorang makcik tu suruhlah aku duduk kat satu tempat kosong..
aku pun orderlah nasi goreng kampung & milo ais..
WOW!!! my feveret.. haha ;)
time mkn, budak sebelah aku tegur aku dulu, ha..
nama dia, NAZIM dari bandar tun hussein onn, dia ni budak sbp sains selangor.. WOW!!
pertemuan ngn budak sbp kot..
haha ;p
kitorg pun berbual la, aku xberapa ingat sgt perbualan kitorg sbb khusyuk makan, *winks..
tapi, dia ni dpt PLKN kat beranang.. x lah jauh sgt.. kat selangor jugak la..
lps mkn aku terus gi surau nak solat..
lepas solat je aku terus duduk kat tepi kedai makan call rumah bgtaw kelas aku abis kul 5.15 ptg..
urgh!! xde org angkat phone call aku, bengang aku..
aku pun call la adik lia, nasib baik sekali call je, dia angkat, kalau x..
haha.. hanya tuhan je yg tahu ape aku nak buat..
okay, kita sambung balik..
pas abis call, aku terus masuk kelas balik..
tetibe je ada call..
HAFIZ CALLING..
aik, nape tetibe je dia ni call aku, xpenah2 pun.. huh-.-
aku pun keluar kelas & jwb phone call dia, rupa-rupanya dia suh aku tag gambar kelas kat dlm fb.. huh-.-
lame, ingatkan apalah td..aku pun balas, okay, mlm nnty aku tag sbb skrg tgh kursus kpp kat driving school..
pastu dia kata terima kasih lalu meletakkan telefon..
aku pun masuk dalam n start texting farit norman , mebe aku kat perak..
almaklumlah, aku da boring gler kat situ, nak baca buku..
mmm.... nnt lah..
haha,, mmg lepasan spm la..
btw, txt punya txt..
instructor yg baru pula masuk, dia kata kelas ditangguhkan 15 minit lagi..
say what????
tangguh lagi..
aih, arini mcm ari berahat je..
deret kelas ditangguhkan dari pagi je.. huh -.-
lps 15 minit uruskan hal dia, dia pun masuklah..
mula2 tu biasa la setup pc ngn ohp..
pastu dia check attendence kitorg..
and guess what...?????
VIDEO TIME.....
lagi sekali??
tapi, kali ni lagi best!!
haha..
more funny video are coming..
tapi, video tu mengajar la kitorg..
haha..
pas abes video time, dia pun bg lecture pasal jpj test part 2 & 3..
best la dia ni..
ajar sambil buat lawak..
haha..
atpi lawak dia pasal memandu jugakla~
dia siap ajar cara nak buat site parking ngan naik bukit..
wow!! x sangka aku bakal memandu kereta ow..
aku da besar!!! haha..
pas tu, dia siap bagi lagi page apa kena baca utk test, wow!!
ini yg mengejutkan aku,,
mmg diorg nak bagi kita luls ow..
untung aku register kat sini..
alhamdulillah..

ha, terlupa pulak, ada seorang mamat nih, dia mmg baik kot ngan aku..
dia duk sebelah aku kat dalam kelas. Nampak berumur la..
dia bagi aku pinjam pensel dai utk tulis benda2 penting time lecture, haih..
aku x bawa pen!!
woohoo, nasib baiklah ada org sebaik org yg duk kat sebelah aku tu..

dapatla aku pinjam pensel & tulis nota2 penting utk test nnt..
pas abis sesi memberi nota penting.. haha.. mmg sgt penting pun..
kelas ditamatkan!!

WOW!!! At last!! 5 Jam yg penat dah abes ow!!
tapi best giler!! nak buat sekali lagi, bole x??
hik3.. mengada ow..

aku terus thumb out n balik rumah..
ayah da sampai da time tu..
so, kitorg terus pergi amik ibu kat stesen LRT Ampang & pergi pasar malam..
huhu..
satu hari yang memenatkan tapi best giler..

kay, aku akan posting yg best2 lagi..
stakat ni dulu la ye..
bye..

No comments: