Guess Of Honour

Monday, December 27, 2010

BP.. In memory - episode 1


Refreshing memories can really make me burst into tears..
yelah, lagi-lagi kenangan yang best en??
alkisahnya bermulalah di satu kerajaan yang bernama MRSM BALIK PULAU..
ha, di sinilah tempat aku belajar macam-macam tentang hidup berasrama..
nak dijadikan cerita, aku ni xpernak berpisah ngan parents, lagi2 duk kat tempat yg jauh, so bila dpat offer ni berat gile hati nak pergi, tapi demi menyahut penggilan ilmu(acece).. haha
aku pun pergilah mendaftar kat sini pada 10 februari 2009, fuh tarikh ni akan jadi tarikh keramat & akan kuingat sampai bila2..
bila sampai kat sini, tempat dia luas gila, ni baru sebahagian kecil dari maktabku je, yg BESAR lagi xdapat nak tunjuk kat sini, sebab besar sangat..
haha.. time form 4 dulu, aku duduk satu batch kat dorm..
mula2 dulu agak kekok la sikit..
almaklumlah, first time duduk kat sana, jauh pulak tu..
aku ada 3 org roomate, masing2 ngn perangai rumit masing2..
yg duk sebelh katil aku, nama dia Syazlan..
dia ni kiranya orang penting kat maktablah..
haha, MR PRESIDEN la katakan, so dia subuk sikit..
yg sebelah Lan tu Syamal..
dia ni pelik sikit..
kepelikan dia huh, ntahlah..
yg sorang lagi tu, ABE..
nama sebanar Harith Izdiyad, tapo kitorg suma panggil dia Abe, sebab dia orng Kelantan..
Time form 4 aku masuk kelas 4E..
kelas ni time mula2 dulu, agak senyap-sunyi..
suma org xkenal lagi..

MY CLASS..

Kelas ni terdiri dari aku, adam, nadzrul, saufi, kimi, anwar, ameer, zainul, zepi, rai, hasma, t-rex, adlina, hani, ana, izzati ayob, syikin, najibah, farhana, aimi ngn shikin..
kitorg lah yg menggempakkan kelas ni..
haha.. dah lama hidup dalam kelas ni, barulah ada bisingnya..
barulah suma org tunjuk belang masing2..
ha, barulah best!!
weeee~
time form 4 dulu, kitorg agak have fun gakla..
asyik enjoy je memanjang..
haha..
setahun duk ngn diorg macam2 yg aku dapat belajar..
best ow dapat kenal ngn orrg dr suma negeri..
dari penang, perak, selangor, melaka & johor..
paling aku ingat sekali, adala budak dari johor & melaka yg selalau bergaduh pasal negeri diorg ni..
yg budak Johor kata Johor best, yg budak Melaka kata Melaka best..
bagi aku SELANGOR la negeri yg paling best sekali..
haha..
tapi, sekarang ni da duk kat PULAU PINANG, so dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung..
haha.. begitulah cerita kitorg..
ummm, kisah ni bakal disambung dalam part 2..
aku da xtaw nak cerita apa dah ni..
enjoy reading ea..
BYE!!!

No comments: